CQ DX Marathon

CQ žurnalo DX maratono nuostatai 2024 metams

Translated by Al LY2MM

CQ žurnalo DX maratono nuostatai 2024 metams

Laikas: 2024 metų sausio 1 d. – gruodžio 31 d. • Ataskaitos siunčiamos iki 2025 m. sausio 5 d. (23.59 z)

CQ DX maratonas skirtas skatinti darbą su DX stotimis per visus kalendorinius metus. Užskaitomi ryšiai visuose mėgėjiškuose diapazonuose (160 – 6 m), įskaitant ir normaliai varžybose nenaudojamus (60, 30, 17 ir 12 m). Varžybų ryšius galima panaudoti, jeigu jie yra užmegzti iš tos pačios stoties fizinės vietos.

Toliau seka pilnos taisyklės:

Aktyvumo periodas

CQ DX maratonas trunka ištisus metus, pradedant nuo sausio 1 d. 0000 UTC ir baigiant gruodžio 31 d. 2359 UTC

Dažniai ir neleistini įrašai

Leistini visi radijo dažniai 160 – 6 m ruožuose, įskaitant 60 m ir WARC ruožuose (30, 17 ir 12 m). Ryšiai per palydovus ir kartotuvus nėra leidžiami, kaip ir ryšiai su laivų ir skraidančių aparatų stotimis. Visi ryšiai turi būti užmegzti tik radijo mėgėjams skirtuose dažniuose, t.y. Echolink tipo, DMR, All-Star ir kt. ryšiai neužskaitomi. Ryšiai su stotimis su nuoroda /AM ar/AE negali būti įtraukti į ataskaitą. Mobiliai dirbančios stotys, įskaitant POTA ar kitus laikinus darbus, negali dalyvauti programoje. Portabili stotis /p gali pateikti savo ataskaitą už darbą iš tos portabilios buvimo vietos, bet negali sujungti į bendrą ataskaitą su ryšiais, užmegztais iš nuolatinės buvimo vietos.

Darbo rūšys

Galima naudoti visas darbo rūšis, kurios leidžiamos operatoriaus licencijoje. Režimų, naudotinų CQ DX maratono programoje, pavyzdžiai yra tokie:

  • CW: naudojamas tarptautinis Morzės kodas;
  • Telefoninis: USB, LSB, DSB, FM (balsas), AM;
  • Skaitmeninis: FT8, FT4, PSK, RTTY.

Bendrieji reikalavimai

Kiekvienas DX maratono programos dalyvis gai pateikti vieną ataskaitą per metus už vietą, iš kur buvo operuojama. Dalyviai, pateikiantys ataskaitą už darbą vienu režimu ar viename bangų ruože, privalo įtraukti tik tokius ryšius savo ataskaitoje. Ataskaitos, kuriose yra darbas keliais režimais ar keliuose diapazonuose, negali būti vertinamos, kaip vieno ruožo ar vieno darbo režimo pogrupių dalyvės. Dalyvis gali panaudoti ne daugiau kaip 2 šaukinius vienai stočiai, jeigu tie šaukiniai aiškiai nurodyti ataskaitoje. Abu šaukiniai privalo būti naudojami toje pačioje operavimo vietoje, naudojant aparatūrą ir antenas, atitinkančias dalyvio pareikštą kategoriją.

Nuotolinis darbas yra leidžiamas, jei visi siųstuvai, imtuvai ir antenos yra toje pačioje fizinėje vietovėje. Nuotolinė stotis, esanti skirtingoje šalyje, nei pareiškėjo šalis, privalo atitikti vietinių įstatymų ir nuostatų, galiojančių toje šalyje, reikalavimus. Kai nuotolinė stotis yra dalyvio pasirinkta, dalyvis privalo naudoti tą pačią stotį per visą metų periodą.

Dalyviai privalo dirbti tik tuose, ruožų segmetuose, kuriuose leidžiama jų licencijose. Naudoti skelbykles ir informavimo tinklus leidžiama visose klasėse. Kai kalbama apie galią, ji turi būti matuojama antenos maitinimo taške.

Jie dalyvis dirba tiek iš nuolatinės vietos ir nuotoliniu būdu, tai bus traktuojama, kaip atskiros ataskaitos. Kiekviena atskira ataskaita gali būti pateikta, jei turimi skirtingi šaukiniai ar portabilaus darbo žyma. Ataskaitos, kuriose įtraukti ryšiai su nuotolinių imtuvų ir/ar siųstuvų pagalba priede su ryšiais, užmegztais nuolatiniu operavimu, neleistinos. Jei dalyvis registruojasi QRP klasėje, pageidautina, jog pateiktuose šaukiniuose nebūtų /QRP. Dalyviai apibrėš savo dalyvavimą QRP klasėje pateikimo procese.

Jeigu DX maratono administratorius nustatys, kad ataskaitoje yra ryšiai iš daugaiu nei vienos darbo vietos, dalyvis gali būti suspenduotas iš DX maratono programos, arba mažiausiai vienus metus ataskaita nebus įtraukta įskaiton. DX maratono administratoriaus sprendimas yra galutinis. Jūsų administratoriai vertina tą kaip rimtą pažeidimą ir tai bus atitinkamai įvertinta.

Klasės

Yra penkios dalyvių klasės: “Neribota”, “Ribota”, “Formulė”, “QRP” ir “DX maratono iššūkis”.

Neribota

Neribotoje klasėje dalyviams leidžiama naudoti maksimalią legalią išėjimo galią kiekviename bangų ruože ir leistiną galią nurodytą operatoriaus licencijoje. Šioje klasėje leidžiama naudoti bet kokią anteną ar antenų kombinaciją.

Ribota

Ribotoje klasėje dalyviams leidžiama naudoti maksimalią 100 vatų išėjimo galią. Galima naudoti tokias antenas, kaip vertikalios ar laidinės antenos, sukiojami dipoliai ir sistemos. Laidinių antenų pavyzdžiais gali būti laidiniai dipoliai, G5RV, Windom, ne iš centro maitinamos (OCF) ar iš galo maitinamos. Bet kurios tokios antenos, horizontalios ar vertikalios, bet kuriame savo taške negali būti aukčiau kaip 50 pėdų (15 m) nuo žemės paviršiaus ir negali viršyti 135 pėdų (41 m) ilgio virš žemės lygio. Jei panaudojami du bokštai ar medžiai, galioja ilgio ir aukčio reikalavimai, išdėstyti šiame paragrafe.

Jei dalyvis gyvena ar operuoja iš aukštybinio pastato, vertikalias ar laidines antenas leidžiama įrengti ant pastato stogo, įvertinant ilgio ir aukščio reikalavimus, išdėstytus aukščiau. Sukiojami dipoliai ant daugiaaukščių pastatų leistini tik jeigu aukštis neviršija 50 pėdų(15 m) virš žemės lygio.135 pėdų (41 m) ilgio apribojimai, kaip aukščiau nurodyta, galioja ilgo laido (LW) antenoms.

Galima naudoti antenas, klasifikuojamas kaip “sistemos’ (array). Sisteminė antenna reiškia aktyvinio elemento ir parazitinių elementų panaudojimą. Pavyzdžiais gali būti Yagi, Hexbeam, Spiderbeam ir kvadratai. Šių antenų aukštis negali viršyti 50 pėdų (15 m) virš žemės lygio. Yagi tipo antenos negali turėti daugiau nei 3 aktyvius elementus, o traversos ilgis negali viršyti 16 pėdų (5 m). Spiderbeam ir Hexbeam antenoms galioja 3 elementų apribojimas, bet nėra apribojimų traversos ilgiui. Sukiojami dipoliai 30 ir 40 m ruožams leidžiami šioje klasėje, prisilaikant aukščiau nurodytų aukščio ribojimų.

Formulė

Formulės klasėje dalyviams leidžiama naudoti maksimalią išėjimo galią 100 W.

Antenos, tokios kaip vertikalios ar laidinės, leidžiamos naudoti. Laidinių antenų pavyzdžiai yra laidiniai dipoliai, G5RV, Windom, ne iš centro maitinamos (OCF) ar iš galo maitinamos. Bet kuri tokia antenna, nesvarbu, ar vertikali, ar horizontali, negali būti bet kuriame savo taške aukščiau nei 65 pėdos (20 m) virš žemės lygio bei negali viršyti 135 pėdų (41 m) ilgio. Jei naudojama nuožulni antenna, aukščiausias jos tvirtinimo taškas negali viršyti 65 pėdų (20 m). Jei dalyvis gyvena aukštuminiame pastate, vertikalias ar laidine santenas leidžiama įrengti ant pastato stogo, prisilaikant aukščio apribojimų, nurodytų Ribotai klasei.135 pėdų (41 m) ilgio apribojimai irgi yra taikomi.

Daugiaelementes antens ar sukiojamus dipolius šioje klasėje naudoti draudžiama.

QRP

QRP klasės dalyviams leidžiama naudoti maksimalią išėjimo galią 5 W. Pasirinkusiems QRP klasę dalyviams leidžiama statyti antenas ant vieno stiebo, kurio aukštis negali viršyti 65 pėdų (20 m) virš žemės paviršiaus. Antenos gali būti Yagi, Hexbeam, Spiderbeam arba kvadratai. Antenos gali turėti ne daugiau 3 elementų ir pakeltos į ne daugiau kaip 65 pėdų (20 m) aukštį virš žemės paviršiaus. Sukiojammi dipoliai 30 m ir 40 m ruožams taip pat gali būti naudojami, bet turi būti prisilaikoma 65 pėdų aukščio apribojimo. Jei dalyvis gyvena aukštuminiame pastate, vertikalias ar laidines antenas galima įrengti ant pastato stogo, jei jos atitiks aukščiau nurodytus aukščio apribojimus. Taip patt taikomas 135 pėdų (41 m) ilgio apribojimas.

DX maratono iššūkis

Ši klasė yra nauja 2024 metais, ir dalyvių skaičius bus apribotas iki 75. Iššūkis bus šalių ir zonų suma, kurią dalyvis surinks per 2024 metus visuose radijo mėgėjiškuose ruožuose (8), įskaitant WARC, (10 – 80 m) CW, telefonu ir skaitmeniniais režimais ir bus išrikiuotas pagal rezultatą kartu su kitais 74 dalyviais. Šiais pirmaisiais metais bus reikalinga dalyvių registracija siunčiant adresu wc3w@dxmarathon.com, kol bus pasiekta 75 daluyvių riba. Rezervavimas neįpareigos jus dalyvauti šioje klasėje. Jei jūs nuspręsite nedalyvauti šiais metais DX Iššūkyje, tai yra priimtina, o jūs galėsite dalyvauti sau įprastoje klasėje taip, lyg nebūtumėte užsiregistravę. Tiems dalyviams, kurie pasirinko DX Iššūkį, bus pateikta kaip vienintelė klasė 2024 metų programoje. Jums nebus leidžiama pateikti antra ataskaitą kitoje klasėje. Rezultatai nebus skirstomi pagal galios lygius ar naudotas antenas (t.y. Neribotos, Ribotos, Formulės ar QRP reikalavimus). Tie, kurie pasirinks dalyvauti, stengsis užmegzti ryšius su kuo daugiau CQ DX šalių ir zonų (kaip apibrėžta mūsų puslapyje https://dxmarathon.com/resources/countries/) kiekviename bangų ruože. Pateikimo formatas bus nustatytas vasaros mėnesiais. Nugalėtojas bus nustatytas, sumuojant DXCC šalių ir zonų kiekius visuose bangų ruožuose.

Speciali pastaba dėl antenų aukščiau išvardytose klasėse

Jei jūs nesate tikras, ar jūsų antenna atitinka aukščiau esančius klasių aprašymus, susisiekite su DX maratono programos administratorium dėl sprendimo priėmimo.

Rezultatų nustatymas

Rezultato skaičiavimas yra labai paprastas: jūs gaunate 1 tašką už pirmą ryšį su nauja šalimi/teritorija ir 1 tašką už ryšį su nauja zona. Sudėkite šalių ir zonų taškus kartu, ir tai bus jūsų rezultatas. Jokių daugiklių nėra.

Kiekviena šalis ir zona užskaitoma tik vieną kartą. Vienas QSO gali būti užskaitytas ir šaliai, ir zonai. Pavyzdys: jei šiais metais jūs užmezgėte ryšius su 238 šalimis ir 37 zonomis, jūsų rezultatas bus 275 taškai. CQ DX šalių sąrašas ir CQ zonų sąrašas sudarys oficialius programos sąrašus, jie prieinami DX maratono internetiniame puslapyje. Esant lygiems rezultatams, dalyvis, kurio paskutinis įskaitinis ryšys bus chronologiškai ankstesnis, bus nugalėtojas. DX maratono programos administratoriaus sprendimas yra galutinis.

Pateikimai

Visos ataskaitos turi būti gautos ne vėliau kaip 2025 metų sausio 5 d. Pavėluotos ataskaitos bus įvertintos ir įtrauktos į galutinių rezultatų lentelę, bet tokie dalyviai negaus apdovanojimų. Jei jūsų šaukinys keitėsi metų eigoje ar jūs savo stotyje naudojote varžyboms skirtą šaukinį, prašome įrašyti jūsų pirminį ir alternatyvų šaukinį į ataskaitos formą. Jei to nebus padaryta, jūs negausite taškų už abu šaukinius, ir jokių išimčių nebus padaryta. Naudojant naują pateikimo įrankį, dalyviai gali užkrauti ryšius bet kuriuo metų laiku. Kiekvienas atnaujintas pateikimas pakeis ankstesnįjį. Visi pateikimai yra privatūs ir nėra prieinami kitiems. Pateikimai daromi per https://entry.dxmarathon.com.

Speciali pastaba: Labai svarbu deklaruoti pagrindą, kokiu jūs teikiate paraišką. Mūsų rezultatų suvedimo programinė įranga NEATLIKS šio nustatymo. Jei jūs pareiškiate dalyvavimą vieno bangų ruožo įskaitoje, padarykite tai. Jie jūs deklaruojate darbą vienu režimu, prašome tai pareikšti. Jei jūs pareiškiate rezultatą viena darbo rūšimi ar viename bangų ruože, NESUSIPAINIOKITE, t.y., jei pareiškiate vieną darbo rūšį ar vieną bangų ruožą, o ryšių sąraše yra ir QSO kituose uožuose, programa automatiškai perkels jus į VISŲ REŽIMŲ įskaitą. Lygiai taip, jei jūs deklaruojate vieną darbo rūšį, o jūsų ataskaitoje yra kelių darbo rūšių QSO, būsite automatiškai perkelti į DAUG RŪŠIŲ įskaitą. Mes NETURIME vieno bangų ruožo vienos darbo rūšies įskaitos. Pažiūrėkite į DUK detalesnio paaiškinimo gavimui.

Patikrinimas

QSL ar kitokių ryšių patvirtinimo būdų nereikalaujama. Iš dalyvio laukiama ryšių pareiškimo su stotimis, kurios turi pagrindą tikėtis, jog jos yra teisėtos, ir ryšių pareiškimo tik tada, kai abipusis informacijos apsiketimas yra aiškiai ir pilnai atliktas. Kiekvienas ryšys patvirtinti šalį ar zoną turi būti užtikrintas. Iš stoties, pareiškiančios ryšį su DX stotimi tikimasi, kad jo ar jos šaukinys pilnai ir teisingai priimtas bei perduotas kitai stočiai, kartu su apsikeitimu signalų įvertinimais. DX maratono rezultatų skaičiavimo komanda pasilieka teisę patikrinti bet kuriuos dalyvio pareikštus QSO, įskaitant DX ekspedicijų ryšių žurnalus, atsiųstus rezultatų suvedimo komandai. Rezultatų suvedimo komanda gali panaudoti bet kokius kitus šaltinius ryšių patikrinimui. DX maratono komanda skatina dalyvius kruopščiai patikrinti informacijos tikslumą pareikštuose ryšiuose, prieš galutinai pateikiant savo rezultatą. DX maratono administravimo komanda skatina dalyvius aplankyti internetinį puslapį ir atidžiai perskaityti DUK skyrių bei peržiūrėti klausimą “Kokios yra geriausios QSO pareiškimo praktikos?

Ten taip pat yra daug informacijos apie konkrečius DX stočių šaukinius, šiuo metu randamos “Resursų” stulpelyje internetiniame puslapyje. Jūsų administracinė komanda skiria daug laiko metų bėgyje, stengdamiesi pateikti informaciją, leidžiančią jums padaryti QSO pateikimą kuo tikslesnį. Prašome naudotis šiais šaltiniais.

Rezultatų suvedimo procese DX maratono štabas peržiūrės pareikštus QSO, kurie gali būti klaidingi, įskaitant bet neapsiribojant ryšiais su piratais, iškraipytais šaukiniais, ar stotimis, nedirbusiomis iš pareikštų šalių. Stočių zonų klaidos taip pat gali būti klaidų šaltinis. Visų šitų klaidų įrašymas negali būti užskaitomas, o dalyvio rezultatas mažėja vienu tašku už kiekvieną padarytą klaidą.

Dalyviai gali būti diskvalifikuoti už sąmoningą sukčiavimą ar nesportišką elgesį. Kiekvieną QSO DX maratono administratorius ir jo štabas turi teisę patikrinti. DX maratono programos administratoriaus sprendimas yra galutinis.

Rezultatai

Galutinės oficialių rezultatų lentelės ir nugalėtojai bus paskelbti CQ žurnale ir DX maratono internetiniame puslapyje. Pareikšti rezultatai bus paskelbti internetiniame puslapyje per 30 dienų nuo rezultatų paskelbimo termino sausio mėnesį. Pilni 2024 metų rezultatai po patikrinimo bus patalpinti 2025 metų birželio mėnesio CQ žurnale ir tuo pat metu bus patalpinti DX maratono internetiniame puslapyje.

Apdovanojimai

Lentelės

DX maratonas apdovanos tokiomis lentelėmis:

  • Visų aukščiausias rzultatas Neribotoje klasėje
  • Visų aukčiausias rezultatas Ribotoje klasėje
  • Visų aukščiausias rezultatas Formulės klasėje
  • Visų aukščiausias rezultatas QRP
  • Aukščiausias pasaulyje rezultatas tik CW
  • Aukščiausias pasaulyje rezultatas tik SSB
  • Aukščiausias pasaulyje rezultatas tik skaitmeniniais režimais
  • Visų aukščiausi rezultatai vieno bangų ruožo įskaitoje 6, 10, 12, 15, 17, 20, 30, 40, 60, 80 ir 160 m ruožuose
  • Aukščiausi pasiekti rezultatai visuose 6 žemynuose
  • Aukščiausi CW rezultatai Europoje ir Šiaurės Amerikoje.

Lentelės CW, SSB, bangų ruožų ir žemynų nugalėtojams skiriamos nepriklausomai nuo klasės ir gali būti skiriamos, jei geriausi rezultatai šiose kategorijose yra bent 50% nuo DX maratono Neribotos klasės nugalėtojo rezultato.

Lentele bus apdovanotas dalyvis už visų geriausią rezultatą Jaunimo grupėje.

Lentele bus apdovanota dalyvė už visų geriausią rezultatą YL grupėje.

Lentelėmis bus apdovanoti nugalėtojas ir antros vietos laimėtojas naujojoje DX maratono iššūkio klasėje.

Dalyviai gali gauti tik vieną lentelę metuose. Jei dalyvis gali pretenduoti į daugiau nei 1 lentelę, tas dalyvis gaus lentelę už aukščiausio lygio pasiekimą, remiantis aukščiau išdėstyta tvarka. Dvi lentelės bus skirtos DX maratono iššūkio klasėje, viena už aukščiausią rezultatą ir kita už antra vietą.

Pažymėjimai

Pažymėjimais apdovanojami dalyviai tokia tvarka:

  • Aukščiausi rezultatai kiekvienu iš trijų darbo režimųkiekviename žemyne, išskyrus CW Europoje ir Šiaurės Amerikoje
  • Aukščiausi rezultatai kiekvienoje CQ zonoje
  • Aukščiausi rezultatai kiekvienoje šalyje
  • Aukščiausi rezultatai kiekvienoje klasėje JAV
  • Aukščiausi rezultatai Neribotoje, Ribotoje, Formulės ir QRP klasėse kiekviename JAV rajone
  • Aukščiausi rezultatai kiekviename Kanados rajone.

Lentelių laimėtojai negali pretenduoti į pažymėjimus. Dalyviui gali būti skiriamas tik vienas pažymėjimas. Jei dalyvis turi teisę gauti daugiau nei vieną pažymėjimą, jis gaus aukščiausio lygio pažymėjimą, remiantis aukščiau išvardytą tvarka. Minimalus taškų kiekis pažymėjimui gauti bus DX maratono programos administratoriaus nustatytas kiekvienais metais, kurį viršijus, pažymėjimai bus skiriami. DX maratono administratoriaus sprendimas yra galutinis.

Speciali pastaba: Šiuo metu DX maratonas neskiria apdovanojimų kombinacijose vienas bangų ruožas/viena darbo rūšis. Jei ataskaitoje pateikti vieno bangų ruožo ir vienos darbo rūšies ryšiai, bus užskaitoma kaip vieno bangų ruožo ataskaita.

Kasmetinis K9EL specialus apdovanojimas

Pažymint pastarųjų 17 metų K9EL indėlį į programą, DX maratono programa įsteigė specialų “John Sweeney K9EL Super Marathon Award” apdovanojimą, pagerbiant Džono tarnystę. Apdovanojimas bus pavadintas “The Super DX Marathon Award”. Apdovanojimas – lentelė bus skirtas dalyviui, sukaupusiam daugiausiai taškų per penkis pastaruosius metus, dalyvaudamas DX maratono programoje 2020-2024 metais. Vienintelė tokia lentelė bus skirta nepriklausomai nuo dalyvio klasės, t.y., nuo Neribotos iki QRP.Laimėjęs apdovanojimą dalvis nebegalės pretenduoti į jį antrą kartą.

Jaunimo grupė

Jaunimo grupė atvira visiems, gimusiems 2000 metų sausio 1 d. ar vėliau. Jaunimo lentelė bus skirta už aukščiausią rezultatą pasaulyje, o pažymėjimai bus skirti už aukščiausius rezultatus kiekviename iš 6 žemynų. Norintys patekti į jaunimo grupę, dalyviai privalo deklaruoti savo gimimo data ataskaitose. Visų pretendentų į šią grupę amžius gali būti patikrintas. Jaunimo grupės dalyviai turi pasiekti ne mažiau 100 taškų rezultatą. Dalyvavimas šioje grupėje neatima galimybės varžytis dėl aukščiau išvardytų lentelių ar pažymėjimų.

YL grupė

YL grupė 2024 metais atvira visoms YL operatorėms pasaulyje. Lentele bus apdovanota aukščiausią rezultatą pasiekusi YL, o pažymėjimus gaus YL. pasiekusios geriausią rezultatą kiekviename iš 6 žemynų. Kad būtų įtraukta į šią grupę, YL privalo pažymėti tai savo ataskaitoje. Kad gautų pažymėjimą, YL turi surinkti ne mažiau 100 taškų. Dalyvavimas šioje grupėje neatima galimybės varžytis dėl aukščiau išvardytų lentelių ar pažymėjimų.

Klubų grupė

Mes skatiname pateikti klubų rezultatus DX maratono programoje. Ataskaitos lape yra atitinkama grafa, kuri užpildoma, jei dalyvis yra kokio nors klubo narys. Klubas, norintis patekti į įskaitą, turi atitikti reikalavimus, kurie išdėstyti žemiau.

Klubo rezultatas yra suma rezultatų, kuriuos pasiekė klubo nariai visose galimose kategorijose. Bus trys klubų lygiai, o lentelės bus skirtos nugalėtojams kiekviename lygyje. Trys lygiai apibrėžiami klubų dalyvavimu:

  • Klubai, kurių nariai pateikė 75 ataskaitas ar daugiau
  • Klubai, kurių nariai pateikė ataskaitų nuo 26 iki 74
  • Klubai, kurių nariai pateikė 25 ataskaitas ar mažiau.

Kad būtų įskaityta kaip klubas, būtina atitikti šiuos reikalavimus

  • JAV klubai. Visi dalyvaujantys klubo nariai turi gyventi 250 mylių spinduliu. Jei narys buvo nuolatiniu nariu iki 2024 m. sausio 1 d., o pastaruoju metu gyvena už spindulio ribų, šiam asmeniui bus leidžiama pareikšti savo rezultatą į klubinę įskaitą.
  • Tarptautiniai klubai. Visi dalyvaujantys klubo nariai privalo gyventi arba DXCC šalyje, kur klubas įsikūręs, ARBA 400 km spinduliu.
  • Klubas privalo būti įsitraukęs į radijo mėgėjišką veiklą, tokią kaip DX ryšių mezgimas, bendruomenės tarnyba, avarinio ryšio tarnyba ar dalyvavimas varžybose, Nacionalinės organizacijos, tokios kaip JARL, REF, DARC ir panašios, negali būti kvalifikuojamos kaip klubai ir negali dalyvauti klubų įskaitoje.
  • Kad klubas galėtų dalyvauti, jo Prezidentas/vadovybė turi apibrėžti nuolatinį klubo pavadinimą. Pavyzdžiui, VDU radijo klubas turi būti vienodai užrašytas visose dalyvių ataskaitose. VDU radijo klubo nariai gali parašyti VDU RK ar kitaip, bet tai netiks bendro rezultato skaičiavimui. Tik vienodai užrašyti klubo pavadinimai bus vertinami bendram rezultatui. Kad tą palengvinti 2024 metais, naujas rezultatų pateikimo įrankis duos klubų pavadinimų pasirinkimą, o dalyviai turėtų iš to pasirinkimo aiškiai nustayti savo klubo indėlį.